Približne v polovici marca vykonala Národná jednotka boja proti nelegálnej migrácii úspešnú raziu, pri ktorej bol odhalený prípad obchodovania s ľuďmi.

Polícia obvinila štyroch páchateľov. 48-ročnému príslušníkovi maďarskej národnosti mali dodávať klientky tri Slovenky. 28-ročná Monika, 30-ročná Timea a 33-ročná Soňa vyhľadávali a lákali mladé dievčatá na fotenie a natáčanie videí. Za rýchlu prácu im boli sľúbené dobre zarobené peniaze.

Podľa hovorkyne Prezídia PZ Denisy Baloghovej organizovaná skupina doposiaľ preukázala zisk vo výške približne 5 000 EUR. Odhaduje sa, že táto suma bude narastať, pretože organizátor mal dievčatá ďalej ponúkať na sexuálne služby, za čo mal inkasovať veľké zisky.

Počas štyroch domových prehliadok v Komárne a Dunajskej Strede polícia zaistila niekoľko dôkazových materiálov, ktoré budú podrobené expertíze.  „Obvinený občan Maďarska sa v súčasnosti nachádza vo väzbe v Rakúsku pre inú trestnú činnosť, jedna obvinená je stíhaná väzobne, na ďalšiu bol spracovaný návrh na väzobné stíhanie a tretia je stíhaná na slobode,“ uviedla Baloghová pre noviny.sk. V prípade dokázania viny páchateľom hrozí trest odňatia slobody na 7-12 rokov.

Pre viac informácii si pozrite reportáž televízie JOJ.

play-sharp-fill

ZDROJ: noviny.sk, pravda.sk (prevzaté dňa 6.5. 2016)