Dvaja muži z Košíc a ďalší traja z Rimavskej Soboty boli obvinení z obchodovania s ľuďmi. Národná jednotka boja proti nelegálnej migrácii za posledné dva týždne vzniesla obvinenia v dvoch prípadoch obchodovania s ľuďmi, o čom informovala Denisa Baloghová, hovorkyňa prezídia Policajného zboru.

Prvý prípad sa týka 28-ročnej ženy, ktorú vylákali do Belgicka s prísľubom dobre platenej práce. Predstava vysokého zárobku sa však rýchlo rozplynula, keď ju po príchode na miesto zatvorili v byte, kde ju držali, až kým ju vyhrážkami nedonútili vydať sa v Dánsku za muža indickej národnosti. Obvinení mali získať minimálne 5000 eur a po dokázaní viny im hrozí trest odňatia slobody od 7 do 12 rokov.

V druhom prípade pôjdu pred súd traja muži z Rimavskej Soboty, vo veku 39, 52 a 56 rokov. Len 19-ročná bezdomovkyňa bola vyvezená do Nemecka, kde ju na rôznych miestach nútili žobrať. Peniaze, ktoré žobraním počas troch mesiacov zarobila vždy musela odovzdať obvineným. Tým za tento čin hrozí trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov. Po vyslobodení bola obeť zaradená do Programu podpory a ochrany obetí obchodovania s ľuďmi a bola jej poskytnutá potrebná asistencia.

ZDROJ: webnoviny.sktopky.sk Prevzaté dňa 22.06.2016